torsdag 22 maj 2008

Teknikguide: Crackle Paint

Crackle Paint är den senaste av Tim Holtz distressprodukter. Det är en akrylfärg som krackelerar när den torkar. Färgen fäster bra på papper, chipboard, canvasduk och liknande ytor. I det här exemplet har Elin använt tunn kartong.


1. Jag har skurit till en fyrkantig bit av tunn kartong från baksidan av ett kollegieblock. Crackle Paint finns i 24 olika färger, jag har valt en grön som heter Peeled paint. Burken ska skakas ordentligt innan man målar. I locket sitter en pensel. Känns färgen mycket tjock går det bra att spä med en gnutta vatten.


2. Här har jag lagt på färgen. Den ska bearbetas så lite som möjligt och det gör ingenting om det blir ojämnt. Ju tjockare lager färg, desto större sprickor. Så fort färgen har börjat spricka kan du använda embossinfön för att påskynda krackeleringen och torkningen.


3. Färgen har torkat. På bilden syns större sprickor på de ställen där jag lagt tjockare lager av färgen.


4. Slutligen stryker/duttar jag lätt över färgen på ett par ställen med en brun och en svart Fluid Chalk. Det förstärker det slitna utseendet och gör sprickorna tydligare.


5. Det färdiga kortet blev såhär. Stämpeln jag har använt heter Silhouette Corner och kommer från Hero Arts. I motivet har jag satt fast några blingstenar. Även de kommer från Hero Arts och massor av sådana kommer snart till butiken. Texten är stansad med QK Chopsticks.


6. Crackle Paint är syrafritt så du kan lugnt använda den när du scrappar. Här har jag använt färgen black soot på en layout.

Du hittar Crackle Paint här.

2 kommentarer:

  1. Heeeeeelt underbart!!!

    SvaraRadera
  2. Läckert!!
    Kul att se bild för bild hur olika tekniker funkar.

    SvaraRadera