fredag 28 november 2008

Collagestämplar - del 1

Just nu är collagestämplar väldigt populära. De kan beskrivas som stämplar sammansatta av flera motiv. Många tycker att dessa stämplar är väldigt fina men vet inte hur de ska använda dem. I det här inlägget och några till visar Elin er därför ett par exempel på hur man kan arbeta med collagestämplar. Stämpeln hon använder i det här inlägget heter Collage Friend och kommer från Hero Arts.


Motivet är stämplat med grön dyna på ett vitt papper. Elin har fäst två papper bakom motivet för att skapa djup. En bit band fastsatt med en brad bidrar också till att skapa flera nivåer i kortet.



Här har Elin stämplat motivet i grönt på ett mönstrat papper i grönt och vitt. Blomman kommer från Petaloo.





Här har Elin stämplat motivet på samma mönstrade papper som kortet ovan. Den här gången använde hon en svart dyna. Sedan fäste hon några blingstenar på motivet för att ge det mer liv och djup.





På det här kortet har Elin stämplat motivet i brunt och sedan målat med Decorating Chalks som passar mycket bra till Collagestämplar. Elin stämplade också motiven en gång till och målade och klippte ut fjärilen. Den fjärilen fäste hon sedan ovanpå den andra, men limmade bara på mitten så att vingarna gick att vika upp lite.





Här stämplade Elin med en VersaMark-dyna och målade sedan med Decorating Chalks i ljusa färger. Snirklarna hon har stämplat bakom, bidrar till att ge kortet djup.





Motivet är stämplat med brun färg på ett papper som Elin gjort själv med Distress Ink och vatten. Hon har stämplat motivet två gånger, klippt ut den ena fjärilen och fäst den intill den andra.







Här har Elin stämplat motivet tre gånger. Hon målade ett helt motiv och på de andra två målade hon fjärilarna samt ett mynt som hon sedan klippte ut. Elin målade med akvarellpennor och sedan använde hon pensel och vatten. Sedan fäste en av de urklippta fjärilarna över fjärilen på det målade motivet och den andra strax intill. Myntet fäste hon ovanpå myntet på det målade motivet och sedan täckte hon det med 3D-lack. Slutligen fäste Elin några blingstenar på fjärilarna samt på kortets kant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar