måndag 24 november 2008

Produktguide - Adirondack stämpeldynor

Efter att ha fått frågan några gånger så tänkte vi reda ut "mysteriet" med Adirondackdynorna från Ranger. Stämpeldynorna finns i två varianter, Dye ink och Pigment ink. Dessutom har dynan med Dye Ink fått nytt utseende. Förvirrande va?

Så här ser den gamla "vanliga" Adirondackdynan ut. Det är en dye ink-dyna. Dye ink är vattenlösligt och därför passar dynan utmärkt när du vill måla ditt stämplade motiv med ProMarker-pennor. Bläcket torkar väldigt fort. Stämpeln går lätt att göra ren, det räcker att trycka mot en blöt trasa.Så här ser samma dyna ut i den nya förpackningen. Asken är fortfarande beige men har en annan form som gör dynorna lättare att stapla på varandra.Här har vi en annan typ av Adirondackdyna, den här är med Pigment ink. Pigment ink är kladdigare, torkar långsammare och passar bra till embossing. Den här dynan kan du också använda för att stämpla på glossy paper, plast, metall, vellum med mera. Dock kan du behöva värma trycket med embossingpistol för att färgen ska torka.För att se skillnad på Dye ink och Pigment ink tittar du på asken.
Beige ask = Dye ink
Svart ask = Pigment ink

Färgerna på Dye Ink-dynorna är indelade i tre grupper: Lights, Brights samt Earthtones, som är färgkoordinerade sinsemellan. Dye Ink-dynorna har 24 färger i serien Earthtones, 12 i Brights och lika många i Lights. 12 ur varje färggrupp ingår i färgkartan härunder där färgerna är matchade tre och tre. Till exempel passar alltså Lemonade, Sunshine Yellow och Butterschotch bra ihop.


Färgkarta Adirondack Dye Ink. Klicka för stor bild.


Pigment Ink finns i 18 matchade färger, sex stycken i varje färgserie. Dessutom finns en vit och en svart dyna - Snow Cap och Pitch Black. Här kan du se en färgkarta över Pigment Ink-dynorna:

Färgkarta Adirondack Pigment Ink. Klicka för stor bild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar