måndag 17 november 2008

Teknikguide - Stämpla egen bakgrund!

Under hösten har vi visat några olika tekniker för att göra egna bakgrundspapper, bland annat med distress ink. Nu tänkte vi istället använda stämplar för att göra egna bakgrundspapper/mönsterpapper. Visst finns det mängder av vackra, roliga och härliga mönstrade papper att köpa - men ibland kan det vara roligt att göra sitt eget unika papper.

Designteamet kommer i flera inlägg att dela med sig av tips och inspiration samt - äntligen - en tävling! Idag visar Elin en rad olika varianter på stämplade papper.

De flesta stämplar fungerar bra att stämpla bakgrunder med. Här har Elin stämplat motiven upprepade gånger på vitt papper och färglagt med ProMarker-pennor.


Stämpel: Jordgubbe


Stämplar: Ludwigs gran och Renold liten


Här har Elin använt några olika motiv med samma tema. Hon har stämplat med svart dyna och färglagt med ProMarker-pennor.


Stämplar: Båt, Fyr och Sjöstjärna


Att använda samma motiv i olika storlekar blir effektfullt. Grunden är ett vitt papper. När Elin stämplat och färglagt blommorna målade hon sedan de vita ytorna blå med en ProMarker-penna.


Stämplar: Hawaii-blomma liten, Hawaii-blomma mellan och Hawaii-blomma stor


Istället för att stämpla med svart dyna och fäglägga motivet har Elin här stämplat jordgubben med röd dyna och blomman med blå dyna.


Stämplar: Jordgubbe och Prästkrage


Att använda stämplar med cirklar och andra former, istället för stämplar med motiv, är tacksamt och går att variera i det oändliga. På det övre pappret har Elin stämplat Snow Scroll från Penny Black i olika blå och turkosa nyanser. På det undre pappret har hon stämplat olika cirklar från Hero Arts kit Layering Circles i blått och brunt.






Var inte rädd för att låta stämpeltrycken överlappa varandra. Det ger pappret djup och liv.


Stämplar: Cirkel prickig och Cirkel prickig liten


Genom att embossa motiven kan du få snygga effekter. På pappret längst till vänster har Elin stämplat Prickig Blomma med VersaMark-dyna och embossat med klart pulver. På det svarta pappret har Elin stämplat Prick liten och Prick stor och embossat med pulvret Ocean som är blått och glittrigt. På pappret till höger har Elin stämplat Prick randig och embossat dem med ett grönt pulver.




Här har Elin stämplat med VersaMark-dyna på ett grönt papper. Bläcket i dynan är ofärgat men där du stämplar blir pappret lite mörkare och motivet syns.


Stämpel: Knapp


Även textstämplar går att göra roliga bakgrunder med.


Stämpel: Kalas!

Jag hoppas att detta har gett er lite idéer. Kom tillbaka imorgon för då visar vi kort från designteamet samt presenterar en tävling. Vi ses!

2 kommentarer:

  1. Vilka härliga mönsterpapper ni gjort! En idé som jag definitivt kommer att ta efter.
    Tack för inspirationen!

    SvaraRadera
  2. Jag gillade detta jag med och ska testa det inför julens kortmakeri!!
    Tack tack och lycka till med butiken!!
    KRAM Birgitta

    SvaraRadera