torsdag 4 december 2008

Collagestämplar - del 2

Idag visar Elin några fler exempel på hur man kan använda collagestämplar. Stämpeln hon har använt på korten i det här inlägget heter An afternoon och kommer från Penny Black.









Elin färgade in stämpeln med några dynor i olika färger och stämplade på vitt papper. Hon satte sedan ihop kortet och avslutade med lite glitterlim.





Här har Elin stämplat motivet med vit dyna på ett färgat papper. Längs med vänsterkanten och övre högra hörnet har hon fäst blingstenar.





På det här kortet har Elin använt
Spotlight-teknik. Först stämplade hon motivet en gång i svart och sedan stämplade hon det en gång med Tombowpennor och vatten. Elin stansade en cirkel ur motivet stämplat med Tombowpennor, färgade kanten svart och fäste det sedan på motivet stämplat i svart. Slutligen limmade hon fast blingstenar längs med vänsterkanten och övre högra hörnet.






Till det här kortet stämplade Elin motivet i grönt på mullberrypapper. Det är ett poröst papper med synliga fibrer som blir luddigt i kanterna om man river det. Trycket blir inte lika skarpt när man stämplar på mullberry. Textstämpeln heter Grattis 1 och är en av Kortmakarens egna.



Collagestämplar lämpar sig väldigt bra för att göra
tryck med flera färger. Här har Elin använt Tombowpennor.

1 kommentar: