onsdag 29 juni 2011

Ett armband får nytt utseende

Min absoluta favorit bland pysselsaker är stämplar. Jag kan klara mig utan mönstrade papper, de flesta verktyg och dekorationer så länge jag får ha mina älskade stämplar. Jag tycker dessutom att det är roligt att stämpla på lite otippade saker. Som på ett gammalt armband med träpärlor.


För många år sedan rensade en vän bland sina smycken och gav mig det hon inte ville behålla med kommentaren: Du som är så kreativ kan säkert hitta på något med det här. I påsen låg bland annat ett armband med de här rosamålade pärlorna av trä. Fult tyckte jag och armbandet har blivit liggande.



Nu tog jag isär armbandet och målade pärlorna med gul akrylfärg. Med hjälp av tops nedstuckna i en burk med penslar fick de sedan torka.



Fram med en stor härlig bakgrundsstämpel från Hero Arts. Jag färgade in stämpeln med en svart Adirondack Pigment Ink och liksom rullade sedan pärlorna över stämpeln, en i taget.



När stämpeltrycken hade torkat penslade jag varje pärla med 3d-lack för att ge dem lite glans och ett skyddande lager. Sedan trädde jag dem på elastisk tråd igen. Det fula armbandet är nu ett ett armband som jag gärna använder i sommar!

/Elin

3 kommentarer:

  1. Så fint armbandet blev, vilken superbra idé!!!! Måste bara prova...

    SvaraRadera
  2. Så himla snyggt!! Och somrigt till tusen!!

    Riktigt häftigt!

    Ha de toppen!

    SvaraRadera
  3. Men så coolt! Det blev ju apsnyggt =)

    SvaraRadera