torsdag 2 juni 2011

Fina färger och ett tips

Snart är det dags för skolavslutning och idag visar jag ett av de kort jag har gjort till en av min sons fröknar. Det är Gunvi som får ett kort med en av de nyaPernilja-stämplarna och texten Glad sommar 5. Jag har stämplat texten direkt på papperet som kommer från Basic Grey-serien Hello Lusicious.

Jag stämplade Pernilja 1 på ett vitt papper och färglade den. Sedan klippte jag ut varenda blad och satte på bakgrundspapperet där jag först stämplat blomman. Det kallas Paper piercing. Bokstäverna kommer från Hero Arts och de är embossade med det härliga pulvret Forest green. Banden är Velourband och finns i tio olika färger.


Det andra kortet kom till av en slump. Jag satt vid mitt pysselbord och mot mina principer hade jag ett glas med dricka på bordet bland alla mina saker. Naturligtvis hände det som inte får hända. Jag råkade välta glaset och det mesta framför mig blev blött. Jag bestämde mig snabbt för att göra något bra av det hela. På ett genomblött papper från Lauderdale Paper pad stämplade jag först Pernilja Mellan Solid med de vattenlösliga dynorna Adirondack Dye Ink. Eftersom det var ett blött papper flöt färgen ut lite, precis som jag hade hoppats. Jag försökte matcha papperet och det lyckades bra!

Med svart dyna stämplade jag sedan Pernilja Mellan rakt ovanpå den solida blomman som kontur.

Texten kommer från arket Stjärnbilder-texter. Den färgade jag in med de tre färger jag använt till blommorna och sedan embossade jag hela textpapperet med Hologram Sparkle.Nu vill jag inte rekommendera att ha dricka på pysselbordet när man pysslar, men om du skulle råka ha det och spilla ut så behöver det inte vara kört!
/Sara-SaGam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar