måndag 29 september 2008

Måla med distresser - teknikguide!

Distress Ink Refiller är mycket populära att färglägga stämplade motiv med. De finns i 24 färger och går bra att blanda med varandra. Färgen kommer i små pipettflaskor och är mycket koncentrerad. När du ska måla behöver du bara en liten droppe färg, sedan spär du den med vatten till önskad nyans. Glöm inte att stämpla med en vattenfast dyna!

Det finns olika sätt att färglägga med distresser på. Vissa föredrar till exempel ett poröst papper som suger upp mycket vatten, andra väljer ett blankare. Här visar Tina hur hon gör.


Här har Tina stämplat motivet Postage background från Hero Arts med en svart Memoriesdyna på ett laserskrivarpapper som heter Colour Copy. På en palett har hon lagt upp små droppar av de olika färgerna.


Tina börjar med att blöta upp den del av motivet hon ska börja måla med vatten. Hon använder en akvarellpensel av mårdhår med ett trekantigt grepp. Kortmakaren säljer dessa penslar i fem olika storlekar.


Nu torkar Tina av penseln och fångar med en torr pensel upp koncentrerad färg som hon lägger i kanterna av den del hon har blött upp med vatten. Vattnet hjälper till att sprida färgen över den fuktiga delen. Sedan går Tina vidare och blöter en ny del av motivet och lägger sedan på färg. Det är viktigt att låta de olika delarna få torka innan nästa del av motivet blöts upp och målas så att färgerna inte flyter in i varandra.


När allt har fått färg och har torkat lägger Tina till skuggor med färgen Weathered Wood som hon har spätt ut med mycket vatten.


Nu river Tina ut den del av motivet hon vill använda och målar kanterna, även nu använder hon Weathered Wood. En av cirklarna i motivet har Tina stämplat en gång till, målat, klippt ut och fäst på distanskuddar.


Här är Tinas kort monterat och färdigt.

Från och med idag och hela oktober har vi erbjudande på distressrefiller - 45:-/st (så långt lagret räcker).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar