lördag 30 januari 2010

Så här skapar jag - ElinNär jag ska göra ett kort börjar jag alltid med att välja vilken stämpel jag vill använda. Den här gången tar jag en elefant från arket Elephant. Jag stämplar med Adirondack pitch black och färglägger med ProMarkerpennor.Jag tycker att motivet ser lite trist ut. För att få lite mer liv i det stämplar jag över hela motivet med Raindrop Background.Nu är det dags att välja papper. Jag tittar alltid bland mitt spillpapper först. Här har jag plockat fram några bitar som känns användbara.Jag viker en kortbas och skär till några pappersbitar. Ungefär så här tänker jag mig att kortet ska se ut.Jag använder sällan mönstrat papper utan föredrar att själv stämpla mönster. Raindrop Background kommer fram igen. Jag tvekar lite när jag ska välja embossingpulver men valet faller på Adirondack Butterscotch.Rutan med text kommer från samma paket som elefanten. Jag stämplar den på en av de spillbitar jag plockat fram.Nu börjar det blir dags att sätta ihop kortet så jag plockar fram lite dekorationer att välja bland. Först knyter jag fast ett turkost band på kortet men sedan ångrar jag mig och väljer ett vitt för att få lite kontrast.Jag råkar kladda ner elefanten så jag stämplar och färglägger en ny. Den här gången väljer jag att stämpla prickarna i en mörkare färg.Kortet är färdigt. Det fick bli liggande istället för stående som jag tänkte från början. När jag fäst bandet, blommorna och nålarna kändes det tomt så jag stämplade en snurkla från arket Dot Flourishes. Jag avslutar med glitterlim och lite vita prickar.

4 kommentarer:

 1. Kortet blev så fint! Jag sitter alltid ensam och skapar, så jag tycker det är jätteroligt att ni visar hur ni jobbar fram era kort!
  Tack för titten!

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du tycker det! Tack för din feedback.

  SvaraRadera
 3. Jag gillar också verkligen de här inläggen med "Så här skapar jag"; kul att se hur oplika man går till väga och inspirerande, dessutom !

  SvaraRadera