fredag 29 januari 2010

Så här skapar jag - Susanne! del 2

Det blev vitt. Det svarta kändes lite för hårt tyckte jag. Här har jag vikt till kortbasen och sedan lagt allt på plats för att se så att det ser ok ut.


Jag har inga fasta mått på mina kort. Ibland blir de kvadratiska och ibland blir de avlånga. På det viset kan jag enklare förändra dem bara genom att använda ett annat format.Nu ska en text på kortet. Eftersom jag har embossat bakgrunden så måste jag stämpla på papper som jag sen fäster på kortet. Den här gången bestämde jag mig för ett "band", men lägger ut de olika färgerna på papper som jag redan använt för att se vilka jag ska använda.

Nu ska jag välja ett stämpelmotiv att färglägga. Valet hamnar på en av fjärilarna i det nya Hero Arts clear stamp setet Antique Engravings. Jag färglägger mest med mina Faber Castells Polychromos när jag inte använder mig av Tombow pennor. Tombow pennorna använder jag i så fall som "stämpelfärg" genom att måla direkt på stämpelmotivet för att sedan spruta lite vatten på det och sedan stämpla.

Än en gång hade jag lite beslutsångest och färglade två motiv för att se vilket jag tyckte passade bäst.

För att veta hur brett bandet ska bli stämplar jag texten i nederkant och skär sedan till pappret efteråt.

Här är det färdiga kortet. Jag har sällan en klar bild av hur ett kort ska bli. Det växer fram under skaparprosessen._________________
Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar