fredag 29 januari 2010

Så här skapar jag - Susanne! del 1

I detta inlägg ska jag försöka förklara hur jag går till väga när jag skapar. Till min hjälp har jag en hel hög bilder och tänkte ta er igenom en hel process och hur jag tänker, eller rättare sagt inte tänker...

Först kan jag börja med att visa en bild på ett för dagen ganska städat pysselbord.


På bilden syns det jag använder mig mest av. Jag är inte så mycket för dekorationer förutom bling. Emobossing och olika dynor är däremot ett måste för mig.

Här är några av mina embossingpulver. Som ni ser så står de i lager och ändå har de växt ur sin låda. Kan man ha för många embossingpulver?

Då var det dags att börja med mitt kort. Det enda jag har koll på är att jag vill använda min nya fina Hero Arts Lace Background och färgen orange.

Nästa stora beslut är vilken färg på embossingpulver jag ska använda. Jag använder nästan aldrig mönstrade papper utan stämplar mina egna bakgrunder. Detta gör att jag kan få exakt de färgkombinationer jag vill ha. Här har jag lagt ut fyra olika färger på pulver för att se vilket jag känner för att använda den här gången.
Det blev det turkosa pulvret den här gången. Troligen för att jag tycker om att jobba med komplementsfärger som blått-turkos, rött-grönt, svart-vitt eller lila-gult. Dessa kombinationer förutom min absoluta färgkombination rosa-orange-vit återkommer jag ofta till. Så här blev det när jag embossat.Sen brukar jag alltid använda mig av en matta och kortbas. Och eftersom jag valde turkost pulver så väljer jag en turkos kortbas. Jag hade sen lite beslutsångest om jag skulle använda vit eller svart matta så jag lade upp de olika alternativen.


Fortsättning följer om några timmar och då får ni veta vilken färg Susanne valde...

1 kommentar: