tisdag 6 april 2010

Distress ink refiller

Distress Ink Refiller är från början tänkta att enbart vara just refiller och inte en produkt för färgläggning. Färgen i de små flaskorna skulle alltså användas för att fylla på distress ink dynorna. Men nu använder många dem också till färgläggning, även vi på Kortmakaren.

Distress ink refiller (och dynor) finns i 36 färger som alla går bra att blanda med varandra. 24 av färgerna dem har funnits ett bra tag och alldeles nyligen kom det 12 stycken till. Färgen kommer i små pipettflaskor och är mycket koncentrerad. När du ska måla behöver du bara en liten droppe färg, sedan spär du den med vatten till önskad nyans. När du färglägger med Distress Ink Refiller måste du stämpla ditt motiv med vattenfast färg, till exempel Hero Hues Dye Ink.

Det finns olika sätt att färglägga med distress ink. Vissa föredrar till exempel ett poröst papper som suger upp mycket vatten, andra väljer ett blankare. Här visar Tina hur hon gör:


Tina har stämplat ett motiv från Hero Arts med en svart vattenfast dyna på ett laserskrivarpapper som heter Colour Copy. På en palett har hon lagt upp små droppar av de olika färgerna.


Tina börjar med att blöta upp den del av motivet hon ska börja måla med vatten. Hon använder en akvarellpensel med ett trekantigt grepp. Kortmakaren säljer dessa penslar i fem olika storlekar.


Nu torkar Tina av penseln och fångar med en torr pensel upp koncentrerad färg som hon lägger i kanterna av den del hon har blött upp med vatten. Vattnet hjälper till att sprida färgen över den fuktiga delen. Sedan går Tina vidare och blöter en ny del av motivet och lägger sedan på färg. Det är viktigt att låta de olika delarna få torka innan nästa del av motivet blöts upp och målas så att färgerna inte flyter in i varandra.


När allt har fått färg och har torkat lägger Tina till skuggor med färgen Weathered Wood som hon har spätt ut med mycket vatten.


Nu river Tina ut den del av motivet hon vill använda och målar kanterna, även nu använder hon Weathered Wood.


Här är Tinas kort monterat och färdigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar