onsdag 7 april 2010

Torrchalks

Chalks är en liten hård pudrig kaka med färg, inte helt olik ögonskugga. Just nu har Kortmakaren fem olika lådor med chalks i sitt soritment. Basic Brights med klara färger, Earth Tones med dovare färger, Jewel Tones som påminner om Basic Brights men som dessutom skrimrar, Pastell med mjuka pastellfärger och Pastell Shimmers med pastellfärger som, naturligtvis, skimrar.

Chalks fungerar bäst med solida motiv. Du stämplar motivet med VersaMark-dyna och duttar sedan med lätt hand fast färgen med hjälp av pompom-bollarna och krokodilklämman som medföljer varje chalkslåda. Färgen fäster i det ofärgade bläcket. När du är färdig fixerar du färgen genom att gnugga en vanlig kökssvamp (inte den gröna sidan!) ordentligt över motivet. Kökssvampen ska vara torr.


Några lådor med chalks.Varje färg har tre egna pompom-bollar. Du nyper fast dem i krokodilklämman.Ett kort där motivet är stämplat med VersaMark-dyna och sedan infärgat med chalks. Det är Elin som har gjort det.Även det här kortet har Elin gjort.Det här kortet har Helen gjort. Hon har stämplat en av Kortmakarens tjocka och solida texter med VersaMark-dyna och sedan färgat in bokstäverna med torrchalks.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar