torsdag 8 april 2010

Tombowpennor

Tombowpennor är vattenbaserade tuschpennor med två spetsar. En mjuk penselspets och en hårdare och lite tjockare som passar bra att skriva/rita med. Idag visar vi två olika sätt att använda Tombowpennor på.

Viktigt att komma ihåg när man arbetar med de här pennorna är att använda en vattenfast dyna.Elin har stämplat fjärilar från arket Antique Engravings på en tag. Hon har använt Hero Hues Dye Ink. Med pennornas mjuka spets har hon sedan målat färg längs med insidan av fjärilens konturer och på de olika detljerna.Färgen sprids ut med en fuktig pensel.Tombowpennor passar också väldigt bra att använda tillsammans med solida motiv. Här är en stämpel från Hero Arts som heter Silhouette Grass.Måla direkt på stämpeln med de färger du vill ha. Låt dem gärna gå i varandra, var inte så noggran. Måla med bredsidan av pennans penselspets så går det lättats.Spruta sedan vanligt vatten över färgen. Använd en Mini Mister.Stämpla motivet. Testa hur olika resultatet blir beroende på om du sprutar mycket eller lite vatten över stämpeln.FÄRDIGA KORT


Här har Susanne använt tekniken ovan för att göra ett härligt vårträd. Stämpeln hon har använt heter Trädet.Tina har stämplat motivet Ägghalva flera gånger och sedan målat äggen i olika färger. Det syns tydligt att hon först har målat färg längs med kanterna och sedan dragit ut den med blöt pensel.Sara har färglagt motivet Joie the vivre med Tombowpennor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar