måndag 30 maj 2011

Foam Clay

Foam Clay är en lera som mestadels består av små korn. Den är perfekt till att göra struktur på saker. Jag ska visa några exempel i det här inlägget. /Elin

Såhär ser leran ut. Den finns i många olika färger. Jag har tryckt fast Foam Clay på några utstansade kugghjul. Leran fäster av sig själv. Nu får den torka cirka ett dygn.Leran har torkat och jag har målat över kugghjulen med akrylfärg.Jag har tryckt fast Foam Clay på framsidan av två anteckningsböcker. När leran har torkat målar jag böckerna med akrylfärg och dekorerar.Jag har, förutom vanlig akrylfärg, målat med lite Crackle Paint på den här anteckningsboken. Jag har sedan fäst mina kugghjul och några dekorationer av Silk Clay.Den andra anteckningsboken dekorerade jag med bland annat spets, wellpapp och några dekorationer gjorda av Silk Clay. Provdockan har jag stansat ut i kartong och täckt med Foam Clay. När leran torkat målade jag dockan med akrylfärg och dekorerade med bandet Looped Trim. Blomman gjorde jag genom att stämpla några blommor från Hero Arts på tyg som jag klippte ut och fäste ihop med en knapp.Provdockan täckt med Foam Clay. Rosetterna är gjorda av Silk Clay i en form av Mold-n-Pour. Ovanför rosetterna hänger en liten dekoration av krympplast med en text från arket Stjärnbilder-texter.Närbild på strukturen jag gjort med Foam Clay. Hjärtat och label holdern är gjorda med Silk Clay i formar av Mold-n-Pour.Även nyckeln är gjord av Silk Clay och en form av Mold-n-Pour.Bokens baksida. Jag har stämplat en textstämpel från Hero Arts samt Kvitto och Butterfly från Jenni Bowlin.

1 kommentar:

  1. dina alster är verkligen 2 die 4... nu när semestern är om hörnet, tänkte jag börja jobba med lera och annat skoj!!!!

    SvaraRadera